ASAMBLEJA E PERGJITHSHME DHE BORDI

Organi drejtues, Asambleja e Përgjithshme dhe Bordi Vendimmarrës

1. Vjollca Meçaj, Kryetare e Bordit dhe anëtare e Ansamblesë, Ka lindur ne 20 Janar 1951, në Durrës, Shqipëri.

Ajo u diplomua në fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Tiranës në vitin 1973.

Kariera e gjate profesionale I ka mundesuar fitimin e disa shprehive te mira ne drejtim te shkrimit dhe arsyetimit te vendimeve gjyqesore por jo vetem, aftesi per te pergatitje e materialeve te tilla si: raporte, relacione, pergjithesime, studime. Shkrim e arsyetim ligjor eshte nje tjeter aftesi e kultivuar gjate viteve te punes prane Kuvendit te Shqiperise, si Gjyqtare Kushtetuese, gjyqtare fakti dhe punonjëse në Ministrine e Arsimit dhe Kultures dhe si Drejtore Ekzekutive, ndersa mesimdhenia ne universitet me ka zhvilluar aftesite per pergatitjen e moduleve, te programeve, aftesite per monitorim debati dhe nxjerrjen e konkluzioneve.

 • Që nga viti 2004 është anëtar i Gjykatës Kushtetuese.
 • Gjatë periudhës 2009 - mars 2016 ka punuar si Drejtore Ekzekutive e Komitetit Shqiptar të Helsinkit.
 • Është lektore në Shkollën e Magjistraturës, Tiranë, dhe ka punuar edhe në disa universitete private si pedagoge e jashtme.
 • Ajo u shqua për një veprimtari të gjerë në fushën e të drejtave të njeriut, sidomos në aspektin e mbrojtjes së të drejtave të grave dhe luftën kundër korrupsionit. Ajo ka marrë pjesë në disa grupe pune për të zhvilluar një sërë projektligjesh.
 • Në vitin 2001 ajo u zgjodh Drejtoreshe Ekzekutive e “Qendrës Avokatore të Gruas” me seli në Tiranë.
 • Përgjtë viteve 1992-1997 ushtroi profesionin e lire si avokate dhe per periudhen 1997 – 2001 profesionin e noteres.
 • Ka punuar si Gjyqtare dhe zv. Kryetare e gjykatës në Gjykatën e rrethit Berat ne periudhën 1977 – 1984 dhe më pas ka punuar si juriste ne Ministrinë e Arsimit dhe Kulturës në Tiranë.

2. Prof. Dr. Sokol Sadushi, Anëtar I Bordit Vendimmarrës dhe i Asamblesë, ka lindur në 27 Korrik 1963, ne Vlorë.

Është diplomuar në Drejtësi në Universitetin e Tiranës, në vitin 1986 si dhe ka përfunduar studimet Master po në këtë fakultet në vitin 2003. Në vitin 2006 ka marrë gradën “Doktor i shkencave” dhe në vitin 2013 ka marrë gradën shkencore “Profesor i Asociuar”. Ka punuar si prokuror në Sektorin e Kontrollit të Përgjithshëm në Rrethin e Vlorës (1986-1991). Ka qenë pedagog i lëndëve si “ E drejtë administrative”, “ E drejtë kushtetuese e krahasuar”, “Kontrolli kushtetues” në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës (1992-2010). Ka ushtruar profesionin e avokatit për periudhën 1993-1998. Ka qenë anëtar i Gjykatës Kushtetuese në periudhën 1998 – 2011. Nga viti 1997 ai është pedagog i lëndës “ E Drejtë Administrative” në Shkollën e Magjistraturës dhe nga viti 2014 është Drejtor i kësaj Shkolle. Ai është autor i disa librave si : “Gjykata Kushtetuese dhe Kontrolli Ligjor për Administratën”, “ Drejtësia Kushtetuese në zhvillim”, E drejta administrative”, “ E drejta administrative 2”, “Kontrolli Kushtetues”. Ai është gjithashtu autor i disa artikujve dhe teksteve shkencorë në fushën e së drejtës kushtetuese dhe administrative. Ai është anëtar i disa organeve të disa organizatav jofitimprurësee si Komiteti Shqiptar i Helsinkit, Qendra Shqiptare për të Drejtat e Njeriut dhe Fondacioni Soros.

3. Elvis Koçi, Anëtar I Bordit Vendimmarrës dhe i Asamblesë, ka lindur në 02 Tetor 1978, in Tirana.

Edukim dhe formim në fushën e Drejtësisë dhe Financë

 • Ushtria amerikane, Qendra e përbashkët Kontraktuese, Rinas, Shqipëri
  Mirëmbajtja e bazës së të dhënave
  Prill - Korrik 1999
 • Komiteti Shqiptar i Helsinkit
  Monitorues
  1999-2001
 • Komiteti Shqiptar i Helsinkit
  Koordinator i projektit "Edukimi publik dhe monitorimin e zgjedhjeve lokale"
  (Ka zhvilluar 5 seminare në qytete të ndryshme, shpërndarë fletpalosjesh në qytetet më të mëdha; Koordinuar 58 vëzhgues në ditën e zgjedhjeve gjysmën e të cilëve në zonat periferike, elaboroi raportin përfundimtar të KSHH-së mbi Zgjedhjet Lokale)
  Gusht - Nëntor 2000
 • Prezenca e OSBE-së në Shqipëri
  Ndihmës I Zëvendës Shefit të Misionit (kohë të pjesshme)
  2001-2002
 • Fakulteti Ekonomik, Universiteti i Tiranës
  Asistent - Departamenti i Financave-Kontabilitet (Kohë e pjesshme)
  2002-2007
 • Prezenca e OSBE-së në Shqipëri
  Asistent Finance
  2002-2005
 • Misioni në Shqipëri Terre des Hommes
  Menaxher Financiar dhe Administrativ
  2005-2006
 • Raiffeisen Bank Albania
  Shef i Departamentit Monitorimit të Buxhetit dhe të Prokurimit
  2007-2011
 • Banka Raiffeisen, Albania
  Shef i Departamentit të Prokurimit Qendror
  2011- aktual
 • 1997 - Mbaroi me vlerësime maksimale në të gjitha lëndët për të katër vitet e studimit në Shkollën e mesme "Sami Frashëri", Tiranë
  Përvojë të gjerë në mjedisin e organizatave ndërkombëtare
  Përvoja e gjatë me Prokurimet dhe Kontabilitet.
 • 2002 - U diplomua në Fakultetin e Shkencave Ekonomike, Universiteti i Tiranës. Titulli: Financier-Kontabilist, Profili Financë
 • 2004 - Diplomuar në fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës. Titulli: Jurist
 • 2007 - Master në Financa e korporatave dhe kontrolli mbi menaxhimin, Universiteti në Modena, Reggio-Emilia. (Leksionet në Anglisht dhe Italisht)

4. Av. Florian Ballhysa, Anëtar i Bordit Vendimmarrës dhe i Asamblesë, ka lindur në 23 Dhjetor 1978, në Tiranë.

Ai u diplomua në Drejtësi (Diplomë e Integruar e Nivelit të Dytë) në Fakultetin Juridik - Universiteti i Tiranës, në vitin 2001. Ka përfunduar “Master i Shkencave në Studime Evropiane” në Shkollën për Studime Evropiane - Universitetin e Tiranës. Flet tri gjuhë, anglisht, frëngjisht dhe italisht.

Ka punuar si:

 • Shefi i Kabinetit dhe Këshilltar Ligjor
  Ministria e Drejtësisë, Tiranë (Shqipëri)
  02/2004–05/2005
 • Këshilltar ligjor
  Gjykata e Lartë e Shqipërisë, Tiranë (Shqipëri)
  02/2006–05/2013
 • Këshilltar ligjor
  Kuvendi i Shqipërisë, Tirana (Shqipëri)
  11/2013–09/2015
 • Avokat
  • Ofrimi konsulence juridike shtetërore, private dhe ndërkombëtare institucioneve në procesin legjislativ, të drejtën administrative dhe civile.
  • Përgatitja e opinioneve ligjore dhe hartimin e akteve ligjore për klientët.
  • Ekspert Kombëtar afatshkurtër, në misionin IV të Euralius-it "Konsolidimi i Sistemit të Drejtësisë në Shqipëri", financuar nga BE.
  • Ekspert Kombëtar me kontratë me afat, Prezenca e OSBE-së në Shqipëri.
  • Ekspert Kombëtar me kontratë me afat, Ambasada e Zvicrës në Shqipëri 09/2015 - aktualisht.

5. Zana SOTA

 

 • Prof. Dr. Shaban Sinani – President
 • Prof. Dr. Aurela Anastasi
 • Z. Kujtim Çashku
 • Z. Niazi Jaho
 • Prof. Dr. Arben Puto
 • Z. Florian Ballhysa
 • Dr. Zana Sota
 • Av. Flamur Çato
 • Av. Fatmir Braka
 • Z. Artur Metani
 • Z. Elvis Koçi
 • Prof. As. Sokol Sadushi
 • Prof. Dr. Artan Hoxha
 • Av. Vjollca Meçaj

eventet

< 2018 >
March
MoTuWeThFrSaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
TOP